Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Είναι η παναίρεσις του Οικουμενισμού, πάνδημος πνευματική αυτοκτονία;


Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των αυτοκτονιών στην Ελλάδα. Αλήθεια; Πότε όμως; Όταν δεν ασχολούμαστε με τη σωτηρία της χώρας σε αξιολογήσεις που δεν πρόκειται να κλείσουν; Όταν δεν γυρνάει η καρέκλα του Χ-Factor; Όταν δεν βομβαρδιζόμαστε από στημένα σκηνικά φουσκωτών με λαθρομετανάστες, που κάποιοι τους βάφτισαν πρόσφυγες; Όταν δεν ασχολούμαστε με το στοίχημα; Πότε; 

Πότε θα ασχοληθούμε με τις ευθύνες των πολιτικών που σκοτώνουν τους μικρούς επιχειρηματίες. Πότε θα ασχοληθούμε με την ανυπαρξία της κοινωνικής φροντίδας, για τα ορφανά που αφήνει πίσω ο κάθε αυτόχειρας; Πότε η Εκκλησία θα βγεί μπροστά, να κατηχήσει τον πιστό λαό, πως αποτυχία δεν είναι η οικονομική καταστροφή, αλλά η αιώνια κόλαση της ψυχής; 

Στην Ελλάδα του 2017...
τα ρολόγια δείχνουν 2008... 
και οι ψυχές "σημαίνουν" 29 Μαϊου 1453... 

Οι πολιτικοί "νάνοι" απέδειξαν την ανυπαρξία τους, υπακούοντας σε τυχάρπαστους δανειστές. 
Οι πνευματικοί ταγοί, σαν απολιθωμένοι Βροντόσαυροι αλληλο-κατασπαράζονται σα λυσσασμένοι, από τις ιδεοληπτικές τους αγκυλώσεις. 
Τα σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες δυνάμεις, υποταγμένες στον πιο φρικτό εφιάλτη τους, ευημερούν μεταξύ εξαθλιωμένων πολιτών. 
Οι αιμοσταγείς δράκουλες του συνδικαλισμού, κατέχοντας κυβερνητικούς πλέον θώκους, παραδίδουν μαθήματα παραλογισμού, μνησικακίας και συντροφικής ανθρωποφαγίας. 
Η διοικούσα Εκκλησία, μετέρχεται τον Ρουβικώνα της αμαχητί Εκκοσμικεύσεώς της. Άψυχη και ολόγυμνη από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, βολοδέρνει ζητιανεύοντας Βατικάνειο δόξα και Παναιρετική καταξίωση δια της συνοδικής αναγνωρίσεως του Οικουμενισμού.

Στην Ελλάδα του 2017 ο πιστός λαός έχασε το δρόμο του προς την Ορθοδοξία. Αν για τις ψυχές των οικογενειών και των αδερφών μας, που πλανήθηκαν και απελπισμένοι προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα, οφείλουμε κατά μόνας προσευχή, για τους αδερφούς μας, που πλανώμενοι ευαγγελίζονται την παναίρεση του Οικουμενισμού, οφείλουμε την αδιαπραγμάτευτη ομολογιακή στάση της δυναμικής αντίδρασης, της συνεχούς διαμαρτυρίας. Η στήριξη των πατέρων που διακόπτουν το μνημόσυνο των Επισκόπων τους, είναι Εθνικό πνευματικό καθήκον. Αλλιώς καθίσταται η παναίρεσις του Οικουμενισμού, πάνδημος πνευματική αυτοκτονία.
#katanixis_comment, #greek_crisis, #suiside_GR, #oecumenism,

Αυτόχειρες στην Ελλάδα της ατελείωτης κρίσης: Δύο απόπειρες και μία αυτοκτονία κάθε μέρα
Κάθε ημέρα δύο άνθρωποι στην Ελλάδα κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας και τουλάχιστον ένας αυτοκτονεί.
Το σοκαριστικό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από τα στατιστικά στοιχειά που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. και παρουσιάζονται στη HuffPost Greece για τις απόπειρες αυτοκτονίας και τις αυτοκτονίες.
Mάλιστα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν δύο περιστατικά αυτοχειρίας νέων ατόμων: η περίπτωση ενός κοριτσιού 16 ετών στη Γλυφάδα και ενός 26χρονου φοιτητή στα Φάρσαλα.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχει καταγράψει η ΕΛΑΣ σημειώθηκαν στην Ελλάδα:
  • Το 2013, 566 αυτοκτονίες και 642 απόπειρες
  • Το 2014, 514 αυτοκτονίες και 579 απόπειρες
  • Το 2015, 613 αυτοκτονίες και 769 απόπειρες
  • Το πρώτο εννιάμηνο του 2016, 349 αυτοκτονίες και 513 απόπειρες
Επισημαίνεται ότι σε σύγκριση με παλαιότερη έρευνα της διαΝΕΟσις για τη χρονική περίοδο 2000-2012, παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που χρησιμοποιήθηκαν για την εν λόγω μελέτη, το 2011-2012, κατά το αρχικό διάστημα της κρίσης σημειώθηκαν συνολικά 508 και 533 αυτοκτονίες αντίστοιχα.
Ο χάρτης των αυτοκτονιών στην Ελλάδα
suicide map
Στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφονται με σειρά κατάταξης οι διοικητικές περιφέρειες στις οποίες σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών το διάστημα 2013-2015.
Οι περισσότερες από αυτές λαμβάνουν χώρα στην Αττική. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Πελοπόννησος.
Τι λένε τα στοιχεία για το φύλο και την ηλικία των αυτόχειρων
«Από τα στατιστικά στοιχεία γνωρίζουμε ότι η επικινδυνότητα εκτοξεύεται σε ηλικίες άνω των 41 ετών. Και εμπειρικά, μπορώ να σας πω, ότι καταγράφουμε μία με δύο αυτοκτονίες κάθε ημέρα. Πρόκειται για δυσάρεστα περιστατικά που τις περισσότερες φορές για λόγους ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων δεν δημοσιοποιούνται. Όσο για τις απόπειρες αυτοκτονίας είναι σίγουρα τρομακτικά πολλές και δεν μπορούν να καταγραφούν στο σύνολό τους», λέει χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Οι συγγενείς πολλές φορές υπό τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού δεν ενημερώνουν τις Αρχές. Αντίστοιχα, συχνά πολλά περιστατικά συγχέονται με ατυχήματα και δεν μπορούν να διαγνωστούν ως αυτοκτονίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η πτώση στη θάλασσα, καθώς και ένας θάνατος στην άσφαλτο. «Δεν ξέρουμε εάν αυτός που πέφτει στη θάλασσα ζαλίστηκε ή το έκανε συνειδητά. Επίσης στο δρόμο, κάποιος μπορεί να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο, αλλά μπορεί και να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του», εξηγεί αστυνομική πηγή.
Σε περίπτωση που διαγνωστεί μία αυτοκτονία μετά τη νεκροψία – νεκροτομή, τότε οι ιατροδικαστές δεν χρησιμοποιούν τη λέξη «αυτοκτονία» στο πόρισμά τους. Όπως εξηγεί ιατροδικαστής, «είμαστε πολύ προσεκτικοί, καθώς η αυτοχειρία στιγματίζει μία οικογένεια ενώ υπάρχει και διαφωνία με την εκκλησία».
Τα στοιχεία της αστυνομίας για το διάστημα 2013-2016 καταδεικνύουν ότι οι αυτόχειρες είναι στη συντριπτική πλειοψηφία άντρες. Ειδικότερα, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σημειώθηκαν συνολικά 1.656 αυτοκτονίες ανδρών.
Την ίδια στιγμή χιλιάδες είναι και οι γυναίκες που εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να βάλουν οι ίδιες τέλος στη ζωή τους, με συνολικά 1.301 να έχουν διαπράξει απόπειρα αυτοκτονίας κατά το 2013-2016.
Σχετικά με την αύξηση των αυτοκτονιών και των αποπειρών αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η διαΝΕΟσις ανέφερε σε παλαιότερη μελέτη της ότι σύμφωνα με ερευνητές τη δεκαετία 2000-2010 τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα παρέμειναν σταθερά και φαίνονταν ανεπηρέαστα από το κοινωνικό-οικονομικό γίγνεσθαι.
Σε πιο πρόσφατη έρευνά τους, όμως, οι συγκεκριμένοι ερευνητές βρήκαν πως οι απόπειρες αυτοκτονίας και oι ολοκληρωμένες αυτοκτονίες συσχετίζονται θετικά με την ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου